Skip to main content
Als de lama in het lab!

Als de lama in het lab! ....................................

S-DAS is hét platform voor verantwoorde inkoop van uw laboratoriumchemicaliën en reagentia

U werkt in uw laboratorium efficiënt, duurzaam en verantwoord, met oog voor kwaliteit en kosten. Bij de inkoop van laboratoriumchemicaliën en reagentia wilt u goed gefundeerd vergelijken en de beste keuzes maken. De grote verscheidenheid aan leveranciers en de vaak uniek geformuleerde productinformatie maken het voor u tijdrovend en soms onmogelijk om transparant en gedegen te vergelijken.

EQILENCE heeft een doordacht platform ontwikkeld waarop 85 tot 95 % van het totale aanbod aan laboratoriumchemicaliën en reagentia wereldwijd overzichtelijk voor u ontsloten is:

S-DAS, een Smart Dynamisch Aankoop Systeem.

EQILENCE is een succesvolle scale-up, een ambitieus en innovatief bedrijf. In samenwerking met partners in de branche hebben wij het platform S-DAS ontwikkeld, ter vereenvoudiging en ondersteuning van uw aanbestedings- en inkoopproces van laboratoriumchemicaliën en reagentia. S-DAS voegt belangrijke functionaliteiten en handige tools toe aan bestaande inkoopsystemen en is het meest compleet in zijn soort. Bovendien sluit het platform naadloos aan op bestaande ERP-systemen.

Wat maakt S-DAS zo bijzonder?

Wij vergelijken ons platform met de lama, die een interessante aanwinst is voor vernieuwende ontwikkelingen in het laboratorium. De ‘gewone’ antistoffen die een lama aanmaakt lijken veel op die van mensen en zijn daardoor breed inzetbaar bij belangwekkende onderzoeken. Daarnaast heeft de lama extra toegevoegde waarde doordat het krachtige afweersysteem bepaalde unieke mini-antistoffen, de zogenaamde nanobodies, aanmaakt. Antistoffen die bovendien enorm stabiel zijn.

S-DAS zorgt in uw laboratorium op zijn eigen vlak voor de stabiele basis met hoogwaardige, aanvullende mogelijkheden. 

S-DAS

 

Voor de gebruiker op de werkvloer

 • Data zijn gestandaardiseerd, verrijkt en optimaal vergelijkbaar

De productinformatie van alle laboratoriumchemicaliën en reagentia is door ons op detailniveau gestandaardiseerd en verrijkt met relevante parameters en (big)data. Hierdoor kan de gebruiker snel en efficiënt producten en leveranciers wereldwijd optimaal vergelijken en de juiste keuze maken.

 • Inkoopproces op maat gemaakt

Door middel van een uniek algoritme zoekt S-DAS het juiste product, op basis van de criteria die ú zelf formuleert. S-DAS is gebruikersvriendelijk en sluit volledig aan bij het inkoopproces van uw organisatie: eenduidig, overzichtelijk en ondersteund met rapportages en relevante informatie voor elke gebruiker. Zoeken en bestellen gebeurt snel, vertrouwd en efficiënt, wat op de werkvloer indirect een kostenbesparing oplevert.

 • Voorraad

Binnen S-DAS is zichtbaar welke afdeling een product besteld heeft, waardoor afdelingen producten kunnen uitwisselen. Vaak blijven er restanten van producten staan in de koelkast of vriezer van een afdeling, waar collega’s nog goed gebruik van kunnen maken. S-DAS voorkomt verspilling van kostbare grondstoffen en ondersteunt zo een duurzaam inkoopbeleid.

 • Altijd en overal toegang tot S-DAS

S-DAS is een zogenaamde SaaS-toepassing: ‘Software as a Service’. EQILENCE biedt uw organisatie online software (op licentiebasis) aan, waarmee alle gebruikers toegang krijgen tot de gewenste informatie vanaf iedere werkplek en elk device. Op kantoor, in het laboratorium en thuis.

Voor afdeling Inkoop en management

 • Aanbesteding

Het platform S-DAS is compliant aan de nieuwste EU-aanbestedingsrichtlijn (2014/24/EU van het Europees parlement van 26 februari 2014). Dit betekent dat u geen complexe en tijdrovende aanbestedingsprocedure meer hoeft uit te voeren en gegarandeerd kiest uit een uitgebreid, verantwoord aanbod.

 • Directe kostenbesparing

Op basis van uw zoekcriteria geeft S-DAS advies welk product met overeenkomende parameters de beste prijs heeft. S-DAS bevat een functionaliteit waarin u ziet welke product u in eerste instantie gekozen hebt en welke product uiteindelijk besteld is. Hierdoor is meteen inzichtelijk hoe groot de kostenbesparing is. Op basis van onze pilot zijn we ervan overtuigd dat we voor hetzelfde product, inclusief de huidige kortingspercentages, transportkosten en overige kosten, voor u een gemiddelde, directe kostenbesparing kunnen realiseren van minimaal 8%.

 • Efficiënt inkoopproces (Source to Pay)

S-DAS  helpt u om het gehele inkoopproces efficiënter in te richten. Alle processen en informatie zijn gekoppeld binnen één platform. Dit levert uw organisatie tijdsbesparing, eenduidigheid, een verbeterd beheer, een kleinere kans op foutgevoeligheid en hierdoor indirect kostenbesparing op.

 • Rapportages/managementinformatie

Het platform S-DAS bevat een workflow die naar behoefte managementinformatie genereert waarmee de organisatie het inkoopbeleid en werkwijzen kan toetsen en verbeteren. Denk hierbij aan overzichten van kosten en uitgaven, het verbruik op gebruikersniveau, gekoppeld aan een kostenplaats, per leverancier of inkoopcategorie.

Interesse in het beste product voor de beste prijs? Wij verzorgen een demo

Op de dinsdag 13 juli en 31 augustus om 10.00 uur organiseren wij online een live demo van ons platform S-DAS. Deze duurt ongeveer 30 minuten.

Interesse? Vul zo snel mogelijk ons aanmeldformulier in via onderstaande QR-code of op onze website: https://eqilence.nl/form/s-das-demo

Het aantal beschikbare plekken is beperkt.

QR code

 

 • + 31 (0) 43-2010660
 • info@eqilence.nl
 • Wim Duisenbergplantsoen 31, 6221SE, Maastricht , Nederland
 • Fokkerstraat 18, 2811 ER Reeuwijk, Nederland