Skip to main content
Suppliers S-DAS

S-DAS een inkoopsysteem voor reagents, chemicals en biologicals met grote voordelen voor leveranciers.

Transparantie in laboratorium producten is onze missie: in kwaliteit, prijs en leveringsvoorwaarden. Voor laboratoria en haar leveranciers!

Elk zichzelf respecterende instelling, ziekenhuis of universiteit werkt tegenwoordig met een vorm van een inkoopsysteem, in basis ook wel een ERP (Enterprise Resource Planning) systeem genoemd. Er zijn hier verschillende keuzes in te maken door de afnemers en elke keuze kan weer uitgebreid worden met specialistische uitbreidingsmodules of SRM applicaties.

Leveranciers van reagents, chemicals en biologicals hebben zich te verhouden met de keuzes die de instellingen maken op dit vlak. Voor de instelling staat het gebruiksgemak van de eindgebruiker voorop en de leveranciers hebben zich te conformeren aan de verschillende templates, protocollen en OCI koppelingen. Vaak betekent dit jaarlijks terugkerende, arbeidsintensieve trajecten voor de leveranciers om het productportfolio op de juiste manier aan te leveren. Hier is geen echte keuze voor de leverancier, de systemen zijn immers de primaire informatiebron, oriëntatietool en selectiehulp voor potentiële afnemers van producten. S-DAS kent daarentegen de gebruiksvriendelijkheid van Bol.com!

De systemen zijn vaak generiek van opzet en niet toegepast op de zeer uitgebreide productinformatie die benodigd is voor specifieke productgroepen als reagents, chemicals en biologicals. Hierdoor kunnen producten in het zoekproces van eindgebruikers makkelijk worden gemist in het vergelijk- en selectieproces.

De productdata in S-DAS is uniek en groeit ieder uur van de dag in omvang.

Daarnaast worden leveranciers bij aanbesteed trajecten vaak geconfronteerd met complexe en zeer arbeidsintensieve trajecten, waarbij er geen zekerheid is op het terugverdienen van de investering. Met het S-DAS zijn de leveranciers en producten bekend en zijn de inkopen steeds mini competities.

Leveranciers moeten vaak ook nog jaarlijkse aansluitkosten en/of een fee per order betalen of investeren in een interface met instellingen, ziekenhuizen en universiteiten.

EQILENCE heeft hier een eenvoudiger en eerlijker oplossing voor ontwikkeld. Sinds 2016 is wetgeving geïntroduceerd door de Europese Unie om gebruik te maken bij aanbestedingen van een marktplaats voor gangbare producten als lab chemicaliën middels een Dynamisch Aankoopsysteem (DAS). Hierop is het S-DAS (Smart Dynamisch Aankoop Systeem) van EQILENCE ontwikkeld, een specialistisch SRM systeem voor de inkoop van reagentia, chemicaliën en biologicals.

Elk product wat voldoet aan de zoekcriteria wordt automatisch meegenomen in iedere uitvraag.

Een zeer gebruikersvriendelijk platform waar de leverancier eenvoudig op kan aansluiten met tal van voordelen:

 • Geen aansluitkosten/ order fee’s of kosten voor koppelingen; De licentie die de instelling koopt betreffen de enige kosten; 
 • Geen verborgen kosten voor instellingen en leveranciers. De leveranciers krijgen geen kosten doorgerekend die zij door moeten calculeren in hun producten;
 • Eenvoudige aanbesteed procedure. Na inrichting van  het S-DAS bij de instelling, zijn alle orders mini competities die niet langer duren dan een Bol.com boeking;
 • De gehele aanbesteed periode alsnog aan mogen sluiten als leverancier van de instelling;
 • De gehele aanbesteed periode nieuwe producten kunnen aanleveren en prijzen kunnen updaten;
 • Inzicht in de aankopen van de concurrentie, zodat leveranciers beter kunnen anticiperen op marktontwikkelingen;
 • Producten worden geautomatiseerd verrijkt met uitgebreide productinformatie, alleen een template met de basis productinformatie wordt aangeleverd;
 • Automatische indeling op UNSPSC-codes van het aangeleverde portfolio;
 • Eerlijk proces, elk product wat voldoet aan de zoekcriteria wordt automatisch meegenomen in iedere uitvraag;
 • Opbouw van productkennis in het platform, vraag en antwoord op productniveau.
 • Automatisch vergelijk met concurrenten op productparameters

EQILENCE biedt leveranciers van reagents, chemicals en biologicals de mogelijkheid om met haar klanten samen te werken in een gespecialiseerd SRM platform, waarbij het hele proces van Catalog Management, Supplier Enablement, Operational Procurement, Strategic Sourcing en Spend Analysis specifiek gemaakt voor organisaties met medische laboratoria. De naam van dit SRM platform……….S-DAS.

S-DAS van EQILENCE.

Is uw interesse gewekt?

Team EQILENCE

 

 • + 31 (0) 43-2010660
 • info@eqilence.nl
 • Wim Duisenbergplantsoen 31, 6221SE, Maastricht , Nederland
 • Fokkerstraat 18, 2811 ER Reeuwijk, Nederland